ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники застерігають бути обережними через погіршення погодніх умов

|

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на Львівщині впродовж 20 – 22 листопада очікується ускладнення погодних умов. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

погіршення погодніх умов

20 листопада очікується місцями дощ, вночі – сильний. Вітер західний 15 – 20 м/с, місцями пориви 25 м/с. Температура повітря становитиме 4 – 9° тепла.

21 листопада прогнозують часом дощ, вдень місцями з мокрим снігом (ввечері можливий перехід опадів в мокрий сніг та налипання мокрого снігу, на дорогах слизько), вночі та вранці місцями сильні опади. Температура повітря збережеться в межах 4 – 9° тепла.

22 листопада Львівщина опиниться в прохолодній повітряній масі. Опади та вітер послабляться, проте відбудеться зміна фази опадів та поступове зниження температури повітря: часом мокрий сніг та сніг, місцями налипання мокрого снігу. Вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 0 – 5° тепла.

Сильні опади призведуть до підвищення водності в річках області. 20 – 22 листопада очікується формування дощового паводку з підйомом рівнів води.

У зв’язку із очікуваним у найближчі дні похолоданням та можливими опадами у вигляді снігу, Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до всіх мешканців Львівщини із закликом дотримуватися відповідних заходів безпеки.

Зважаючи на ймовірне погіршення метеоумов, рятувальники радять водіям транспортних засобів по можливості утримуватися від поїздок за умов ожеледі. Вже зараз необхідно подбати про заміну автомобільних шин з літніх на зимові, а власникам великогабаритних транспортних засобів подбати про обладнання автомобілів засобами проти ковзання. За умов обмеженої видимості рекомендуємо обирати помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами.

Через налипання мокрого снігу може відбутися не тільки спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач і, як наслідок – знеструмлення населених пунктів. Налипання снігу та обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі рятувальники закликають ні за яких обставин не наближатися до обірваних ліній електропередач та не торкатися до них.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *