ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських волонтерів з «Допоможи фронту» змусили працювати у нелюдських умовах

Діана Лядик

|

Найбільший волонтерський склад «Допоможи фронту» Львова викинули з приміщення у центрі міста в  неопалюване та занедбане приміщення біля аеропорту. Про це Львівському порталу  повідомила «голос» Львівського Євромайдану активістка та співачка Софія Федина.

фронт2

За словами активістки, приміщення надавалось волонтерам колишнім керівництвом Укрпошти у Львові на неоприділений термін: поки не завершиться війна. Згодом у Головної пошти змінилась і дирекція, і правила.

«Попередній очільник Головної пошти дав це приміщення волонтерам до закінчення війни. Нещодавно змінили очільника, і він з перших днів свого перебування на посту почав  виганяти волонтерів. Перший скандал закінчився тим, що прийшли журналісти і  директор(Микола Ростов, – ред..)на камеру сказав, що залишить волонтерів», – каже С.Федина.

фронт1

Та не так сталось, як гадалось. Щойно камери перестали знімати, керівництво пошти перейшло до плану «б».

«Далі почали ходити різні інспекції, почали перевіряти санітарний та пожежний стан й доводили, що волонтерам там не можна залишатися. Потім у приміщенні почалася перебудова: волонтери сиділи у приміщенні без вікон  і без частини дверей. Згодом  їм прийшли і сказали: «Ми тут все закриваємо. І якщо ви не виїдете, то ми вас тут замуруємо», – розповіла Львівському порталу активістка.

Головною причиною, чому волонтерів переселили з вулиці Дорошенка на кінець Любінської, є така: «Та вас вже не треба, бо війна закінчилася».

фронт

«А люди на це мовчать,і ніхто за останні кілька тижнів ні з теперішніх депутатів, ні з влади навіть не зреагував на те, що відбувається», – обурюється С. Федина.

Незважаючи на байдужість чиновників та цинічність тих людей, які так вчинили з волонтерами, «Допоможи фронту» і надалі збирає кошти та різну допомогу для бійців АТО. У занедбаному приміщенні без опалення, інтернету та людських умов на Любінській, 168 щодня чекають на будь-яку допомогу для наших хлопців.

Довідка:

«Допоможи фронту» – одна з перших, народжених Майданом, організацій, що взялася допомагати бійцям у зоні АТО. Волонтери намагаються дістати воїнам не лише теплі шкарпетки та харчі, але й спецзасоби, необхідні під час війни, такі як тепловізори. Біноклі, приціли тощо.

Якщо ви хочете долучитись до допомоги фронту, ось реквізити рахунків:

Карта Приват для допомоги в доларах з-за кордону:
Maslyak Bogdan
картка № 5168 7420 1744 5127
PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X
jp morgan chase bank:chasus
№ рахунку 3300 1100 0080

Карта Приват для допомоги в євро з-за кордону:
Maslyak Bogdan
картка № 5168 7420 1783 3868
PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X
Commerzbank AG
SWIFT CODE: COBADEFF
№ рахунку 400 8867 00401

Фото: Соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *