ОСТАННІ НОВИНИ

За чотири роки ціни на опалення зростуть до космічного рівня

|

До 2019 року тарифи на опалення зростуть до 35 гривень за квадратний метр. Про це сьогодні, 19 листопада, під час засідання на тему: «Як термомодернізація житлового будинку впливає на оплату комунальних послуг?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила координатор проекту IFC «Eнергоефективність у житловому секторі України» Альона Деригуз.

тепло

«Уже зараз електроенергія зросла на 50%, холодна вода на 15% гаряча – на 56%, газ – на 400%, опалення – на 83%», – нагадала експерт.
Альона Деригуз каже, що житловий фонд України є досить старим, і в багатьох будинках неможливо створити навіть комфортні умови проживання, не те що економити.
«На житловий сектор припадає близько 25% споживання електроенергії та 40% тепла. За відсутності теплоізоляції будівля втрачає від 30% до 50%тепла. Деякі будинки втрачають до 50%  тепла ще на теплотрасі», – повідомляє Альона Деригуз.

 

Коментарі

  1. Лише встановлення індивідуальних поквартирних теплолічильників дасть можливість кожному власникові квартири регулювати споживання тепла і економити гроші на його оплату . Таке рішення має бути прийнято на державному рівні , адже теплові мережі квартир виконанні так , що в переважній більшості впровадження поквартирного обліку теплоенергії буде не просте і не дешеве . Це себе окупить і дасть можливість економити енергоресурси усієї країни .
    Термомодернізація ніяк не вплине на індивідуальні рахунки оплати комунальних послуг а лише з’їсть величезну суму грошей , які краще пустити на встановлення індивідуальних теплолічильників і тоді кожен власник квартири буде вирішувати робити йому теплоізоляцію чи це даремна трата грошей .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *