ОСТАННІ НОВИНИ

Єврокомісар у Львові: ЄС виділить Україні майже 100 мільйонів на децентралізацію

|

Європейський Союз виділить Україні 97 мільйонів доларів на впровадження децентралізації. Про це сьогодні, 19 листопада, під час своєї поїздки у Львові повідомив  Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан, передає кореспондент Львівського порталу з місця події.

Єврокомісар

«Я був дуже радий поспілкуватись з представниками новостворених громад.  Я про це говорю тому, що у ЄС є 275 регіонів. Я можу чітко зазначити, що Європа є успішною завдяки певній відмінності між нашими регіонами. Саме тому ЄС підтримує ті реформи децентралізації, які є добре організованими та цілеспрямованими.   Тому що завдяки реформі децентралізації  і рішення мають можливість прийматися ближче до самих людей. І завдяки цьому і самі посадовці і представники громад можуть відчувати відповідальність за ті процеси, які проходять всередині громад», – заявив Єврокомісар.

Також він відмітив, що ЄС готовий навчати за власний рахунок експертів, що таку реформу впроваджуватимуть надалі.

«Ми прекрасно розуміємо, що для успішного впровадження такої реформи також  потрібні люди відповідної кваліфікації.  І з цією метою ЄС готовий виділити 97 мільйонів доларів, аби здійснювати  відповідні навчання для таких людей. Я впевнений, що в  найближчому майбутньому інвестиції із нашого боку (не лише ці 97 мільйонів), будуть  у формі тих рішень, які зараз приймаються для жителів України», – додав Єврокомісар.

Нагадаємо, що внаслідок децентралізації на Львівщині утворено уже 85 територіальних громад.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *