ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові помер музикознавець Роман Стельмащук

|

В ніч на 19 листопада у Львові помер відомий львівський музикознавець, незмінний промотор фестивалю давньої музики у Львові Роман Стельмащук, пише Львівська газета.

18

Він був музикознавцем, аранжувальником, педагогом, мистецьким керівником Фестивалю Давньої Музики у Львові.

Закінчив історико-теоретичний  (1992 р., клас доц. Даґмари Дувірак) та композиторський (1993 р.,  клас проф. Мирослава Скорика) факультети Львівської державної консерваторії  ім. М. Лисенка. Навчався в аспірантурі Інституту мистецтвознавства,  фольклористики та етнології ім. М. Рильського Національної академії  наук України в Києві.

В 2003 р. захистив дисертацію на здобуття наукового  ступеня кандидата мистецтвознавства. Автор аранжувань народної, класичної  та поп-музики для камерних ансамблів та оркестрів, симфонічного оркестру,  синтезатора. Доцент кафедри історії музики Львівської державної музичної  академії ім. М. Лисенка.

Протягом 1990-х рр., працюючи консультантом  Львівської організації НСКУ, брав активну участь в організації музичних  фестивалів та інших мистецьких акцій у Львові. В 2003 р. заснував  і очолив Фестиваль Давньої Музики у Львові, який, за участю виконавців  з різних країн Європи, щороку відбувається у цьому місті.

Засновник  і керівник ансамблю давнього співу “A cappella Leopolis”, з яким  брав участь у Старосондецькому Фестивалі Давньої Музики в Польщі  (2003-05), у Фестивалі Давньої Музики у Львові (2003-05), в концертному  циклі “Музика на дворах Європи” (Краків, 2005), виступав у спільних  концертних програмах з виконавцями і дириґентами з Чехії, Польщі,  Швейцарії, України, записав CD “Сіде Адам прямо рая” (українські  12-голосні партесні концерти поч. XVIII ст.).

Фото: parafia.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *