ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий банк профінансує ремонт українських доріг

|

Світовий банк виділив Україні 560 млн. доларів для модернізації мережі автодоріг. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

remont dorig

Україна отримала 560 млн. доларів на розвиток дорожньої галузі. Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан наголосив, що банк продовжить інвестувати в Україну. Він запевнив, що Світовий банк зацікавлений і реалізує в Україні проекти з енергетики, охорони здоров’я, поліпшення міської інфраструктури тощо.

Згідно з проектом, фінансуватимуться ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки. Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль із чотирма смугами руху й високим рівнем безпеки, включно з аварійним бар’єром по центру та, за потреби, бар’єрами по сторонах дороги.

Проект планується завершити у 2021 році, в результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться зі 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП із 139 до 85 випадків на рік.

Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування та поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни.

У разі успішної реалізації проекту Світовий банк виділить додаткових 240 млн. доларів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *