ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині тривають змагання кращих кінологів та службових собак

|

В Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині, триває шостий чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак. Участь у змаганнях беруть 18 кращих кінологів та службових собак із усієї України.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби України.

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (3)

Чотирилапі охоронці державного рубежу змагаються у таких дисциплінах, як пошук та затримання порушників, пошук наркотиків та вибухових речовин. Судді змагань – представники Всеукраїнської громадської організації «Кінологічна спілка України» та кінологи-прикордонники. Ревізори оцінюють навички загальної слухняності собак, їх роботу по запаховому сліду, навички захисту, охорони ділянки місцевості та огляду багажу й транспортних засобів.

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (4)

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (5)

 

 

Цьогоріч, через проведення антитерористичної операції, особливу увагу журі приділяє агресивності собаки.

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (16)

«У розшукових собак ми посилили навики захисту, переслідування людини по запаховому сліду. У роботі спеціальних собак робимо ставку на пошук вибухових речовин, зброї, боєприпасів – тобто засобів терору, які можуть використовувати злочинці. Також усіх чотирилапих ми привчаємо до виявлення розтяжок на місцевості», – розповів головний суддя змагань, начальник кінологічного відділу Адміністрації Держприкордонслужби Михайло Вдовенко.

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (8)

prykordonnyky_pes_zmagannia_BALUK (7)

Фото: Держприкордонслужба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *