ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура зумисно знищувала докази і гальмує розслідування злочинів проти Майдану

|

Сьогодні Генпрокуратура України оприлюднила результати розслідувань злочинів проти Майдану, де зазначає про проведення розслідувань більше 2000 таких злочинів, та результати виглядають наразі не дуже втішними. За два роки прокуратура мала усі можливості, щоб повністю закрити питання Майдану і покарати усіх винних. Про це Львівському порталу розповів журналіст-криміналіст Микола Савельєв.

майдан

За словами М. Савельєва, прокуратура зумисне розтягує розслідування злочинів проти Майдану.

савельєвРозслідування злочинів по Майдану треба було проводити за свіжими слідами. Якщо зброю знищено, журнал видачі зброї знищено, якщо знищені речові знищені, то як ти тепер щось доведеш?

Також, вважає експерт, два роки – це достатній термін для проведення  усіх необхідних процедур для розслідування.

«Якщо це розслідування стояло на окремому контролі у президента, то це достатній термін. За два роки можна було провести усі можливі розслідування при умові, якщо є бажання і політична воля», – вважає Микола Савельєв.

Також криміналіст наголошує, що ефективність та прозорість роботи прокуратури у цій справі насторожує.

«Частина документів, що стосувалась злочинів по Майдану,  була зумисно знищена, і без погодження прокуратури ці документи  знищені не були би.  Потім почали розповідати, що документи згоріли під час «ночі гніву». Прокуратура і СБУ мали би з’ясувати власне, чи дійсно кабінети горіли, що горіло, які там справи були. Якщо цих справ (щодо Майдану, – ред..) там не було, то як вони могли згоріти?», – каже він.

Фото: ar.volyn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *