ОСТАННІ НОВИНИ

Як заощадити на електроенергії: корисні поради

|

Існують  секрети, завдяки яким можна скоротити свої витрати на електроенергію  наполовину, повідомляє Урядовий кур’єр з посиланням на програму «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна».

економія

Перелік електроприборів, на яких можна заощадити:

  1. Холодильник

Найменше, але все-таки можна заощадити на холодильнику. Якщо ви туди ставите теплу їжу, значить, ви переплачуєте. І чим тепліша каструля, тим більше. Мінімум –  це 5-6 гривень на місяць. Якщо вчасно не розморожуєте, то товстий шар льоду витягне з вашого гаманця ще пару гривень. Разом можна заощадити близько 9 гривень на місяць.

  1. Пральна машинка

Виявляється, якщо недовантажувати пральну машину, тобто класти занадто мало одягу, що не відповідає програмі, то витрачається на 10-15 гривень більше в місяць. Природно, при регулярному пранні.

  1. Електроплита

Щоб залишити у своєму гаманці ще трохи грошей за допомогою електроплити, потрібно правильно підбирати каструлю. Дно повинно бути плоским і рівним по діаметру конфорки. Це дуже важливо: при невідповідності розміру втрачається до 10% енергії. На місяць це ще кілька десятків гривень. Кришка значно скорочує час приготування їжі і одночасно з цим – витрату енергії.

  1. Прилади в режимі очікування

Після того, як в щомісячному споживанні ви переступили 100 кВт, кожна зарядка в розетці стає розкішшю. На кожному вийнятому з розетки зарядному пристрої можна заощадити майже 10 гривень на місяць.

  1. Бойлер

Деякі 80-літрові бойлери можуть витратити в місяць більше 1000 кВт, а це за новими тарифами майже 1000 гривень. Щоб такого не трапилося, необхідно звернути увагу на розетку з таймером. Пристрій можна запрограмувати так, щоб воно включалося тільки тоді, коли це потрібно вам. І зайву енергію котел не витратить.

Фото: teplahatka.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *