ОСТАННІ НОВИНИ

У коханки Януковича відсудили одіозний санаторій

|

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури Київської області та скасував незаконне рішення Циблівської сільської ради щодо передачі у приватну власність частини державного дитячого санаторію «Славутич»,  що до цього часу перебував під контролем благодійного фонду “Дорога майбутнього” Любові Полежай, співмешканки колишнього президента Віктора Януковича.. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

полежай

У 2010 році, орендуючи державне майно, підприємство провело реконструкцію будівель без погодження з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

Директор ТОВ «Дитячого закладу санаторного типу «Славутич» звернулась до Циблівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району з проханням оформити за Товариством право власності на нерухоме майно загальною площею понад 6 тисяч м². Виконавчим комітетом сільради прийнято рішення про надання свідоцтва на право власності.

Втім, встановлено, що дії Товариства суперечать вимогам наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку надання орендарю згоди орендодавця державного майна на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого державного майна», ст. 26 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та ч. 2 ст. 332 ЦК України.

Враховуючи виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогою визнати недійсними рішення ради та свідоцтва про право власності.

Господарський суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури у повному обсязі, визначивши право власності на дитячий санаторій «Славутич» за державою.

Фото: patrioty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *