ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційне бюро вимагає судової реформи та грошей на роботу

|

Протягом наступних кількох тижнів буде обрано антикорупційного прокурора, і вже у грудні детективи НАБУ розпочнуть розслідування. Утім, суспільство не обдуриш гучними затриманнями – потрібні реальні вироки в судах. Про це заявив Директор Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник під час панельної дискусії на Міжнародній антикорупційній конференції, повідомили Львівський портал у прес-службі НАБУ.

49

За словами А. Ситника, наше завдання – якомога швидше розпочати розслідування.

«Навіть якщо посадять 100, 200 чиновників, без дерегуляції та превенції стратегічного успіху у боротьбі з корупцією не буде. На наших детективах лежить велика відповідальність. Проте, суспільство не обдуриш гучними затриманнями – потрібні вироки в судах. Лише це зможе повернути довіру до правоохоронних органів», – заявив він.

Водночас він наголосив на проблемі фінансування капітальних видатків Бюро у наступному році.

«Цього року на капітальні видатки НАБУ в держбюджеті закладено 15 млн гривень. У бюджеті на наступний рік – нуль. З таким підходом дуже складно запустити незалежний правоохоронний орган. Однак, ми в будь-якому разі розпочнемо розслідування», – заявив Артем Ситник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *