ОСТАННІ НОВИНИ

Париж атакувати терористи: 6 локацій, 153 загиблих

|

Пізно ввечері 13 листопада в столиці Франції Парижі внаслідок серії вибухів і стрілянини, за даними станом на 4:00 суботи, 14 листопада, загинули щонайменше 153 особи, з них 112 – загинули в концертному залі Bataclan. Відповідальність за напад взяли на себе терористи “Ісламської держави”. Теракти відбулись у шести локаціях.
Париж1

Поліція повідомила, що два вибухи здійснили терористи-смертники, ще один привів у дію вибуховий пристрій. Внаслідок цих вибухів загинули чотири людини, 50 поранених.
Одночасно з вибухами на стадіоні терористи взяли в заручники відвідувачів в концертному залі Bataclan, де відбувався концерт американського рок-гурту The Eagles of Death Metal. За деякими даними, в залі перебували до 1,5 тисячі осіб.
Велику кількість глядачів терористи захопили в заручники, а потім почали розстрілювати всіх без розбору. Крім того, вони підірвали всередині зали кілька гранат. Унаслідок нападу загинуло 112 людей. Після штурму залу Bataclan поліція знищила трьох терористів.
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH General view of the scene with rescue service personnel who work near the a covered body outside a restaurant following shooting incidents in Paris, France, November 13, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer

Крім того, кілька людей розстріляли відвідувачів ресторану “Маленька Камбоджа”, який розташований недалеко від редакції сатиричного журналу Charlie Ebdo, який зазнав нападу терористів “Аль-Каїди” в січні 2015 року. Внаслідок нападу у камбоджійському ресторані загинули, за непідтвердженими даними, 11 людей.
У цілому поліція повідомляє про шість нападів у різних районах міста. Унаслідок цих терактів, станом на 4:00 за київським часом 14 листопада, загинули 153 особи — це офіційна інформація: 112 осіб загинули під час штурму концертного залу і 41 — у результаті інших нападів. Кількість може збільшуватись.
Відповідальність за серію терактів взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”. Бойовики заявили, що мстяться за Сирію, а їхні атаки — це “11 вересня Франції”.

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH General view of the scene with rescue service personnel who work near the a covered body outside a restaurant following shooting incidents in Paris, France, November 13, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer

На ранок суботи, 14 листопада, поліція Франції повідомила про знищення всіх терористів. За даними поліцейських, усього загинули вісім терористів. Семеро з них – від самогубних вибухів. По всьому світу влаштовують жалобні заходи у пам’ять про загиблих: до посольств несуть квіти, будівлі у різних містах підсвітлюють у кольори французького прапора, перші особи держав висловлюють співчуття. Попри те, що у Франції оголосили закриття кордонів, авіа- та залізничне сполучення не припиняється.
Джерело: тсн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *