ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть тестувати викладачів і вчителів: найкращим піднімуть зарплату

|

Учора, 11 листопада,  під час засідання Уряду Міністр освіти і науки України Сергій Квіт представив проект закону «Про освіту». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міністерства освіти і науки.

тестування

Сергій Квіт розповів про основні засади законопроекту, зокрема,  структуру освіти, децентралізацію управління освітою, запровадження державного приватного і державного громадського партнерства, освіту впродовж життя.

Законопроект «Про освіту» передбачає розподіл відповідальності управління освітою. Зокрема, Міністерство освіти і науки відповідатиме за освітню політику, а місцеві органи виконавчої влади, які є засновниками певної категорії навчальних закладів, матимуть свою відповідальність.

Стосовно структури освіти Сергій Квіт зауважив, що до неї включено позашкільну освіту, а також освіту для дорослих.

«Сучасна людина навчається впродовж життя, тому що ніякої освіти, ніякого диплому ніколи не буде достатньо», – додав Сергій Квіт.

Також проектом закону передбачена можливість для батьків вирішувати, коли їхні діти підуть до школи –  або в 6 років, або в 7 років.

Реформа освіти потребує принципово нової підготовки вчителів. Тому планується проведення сертифікації педагогічних працівників.

«Зарплата викладача безпосередньо буде залежати від рівня його кваліфікації», – підкреслив Сергій Квіт.

Міністр повідомив, що законопроект «Про освіту» містить поняття принципово нових структур, яких раніше в Україні ніколи не було. Мова йде про Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). Цей орган незалежний від Міністерства освіти і науки, склад його формується із представників університетів, роботодавців і студентів.

За словами Міністра, також один із важливих принципів – це інтеграція у міжнародне освітнє середовище.

Міністр зазначив, що проект базового закону «Про освіту», на який очікують освітяни, пройшов громадські обговорення у різних форматах, зокрема, і у регіонах України.

Фото: news.if.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *