ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні швидкої допомоги відкрили сучасне відділення реабілітації

|

Сьогодні, 12 листопада, у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили надсучасне відділення реабілітації та відновного лікування. У палатах і кабінетах новоствореного відділення зробили капітальний ремонт і закупили нове медичне обладнання. Про це з місця події інформує кореспондент Львівського порталу.

hospital

«Розраховане воно на 24 пацієнтів з різного роду травмами та захворюваннями – неврологічні, ортопедичні, опорно-рухового  апарату…», – розповів фахівець з фізичної реабілітації Олег Білянський.

Незважаючи на те, що відділення тільки днями запрацювало, сюди вже звернулися хворі. Серед пацієнтів є і боєць АТО, який отримав поранення у Донецькому аеропорту.

Структура відділення реабілітації складає палатну зону (24 ліжка), маніпуляційну, три зали фізичної терапії, масажний кабінет, кабінети психолога, ерготерапії та інші допоміжні приміщення.

Комплекс реабілітаційного лікування передбачає: фізичну реабілітацію, психотерапевтичну, працетерапію (ерготерапію). Показами для реабілітаційного лікування є: нейрохірургічна і неврологічна патологія (наслідки черепно-мозкових травм, травми хребта і спинного мозку, судинних уражень головного і спинного мозку та ін.), патологія опорно-рухового апарату.

Серед закуплених сучасних тренажерів  мотомеди – допомагають розвинути функції нижніх та верхніх кінцівок; тренажери для вдосконалення балансу пацієнта –  тренується рівновага, стабілізується система кровообігу та збільшується стабільність тулуба; тракційний стіл – для проведення декомпресійної терапії різних відділів хребта; тренажер для пасивної розробки колінного суглобу; три реабілітаційні столи для терапії з регулюванням висоти – ідеально підходить для реабілітації дорослих з ураженнями центральної нервової системи і зниження рухливості, а також інше медичне обладнання.

Як наголосив Олег Білянський,  подібне обладнання у Львові є лише у приватних клініках та військовому госпіталі. А тепер – і у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

Загалом вартість цього проекту склала 7,5 млн грн, з них 3 млн грн бюджетних коштів використано на капітальний ремонт приміщень відділення, 4,5 млн грн – позабюджетні спонсорські кошти, за які закуплено медичне обладнання, меблі та дрібний медичний інвентар.

Фото: emergency-hospital.lviv.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *