ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховають останки вояків, які загинули у роки Першої Світової

|

У неділю, 15 листопада, відбудеться перепоховання віднайдених Товариством «Пам’ять» дев’ятнадцяти останків вояків, які загинули у роки Першої Світової війни в околицях с. Ялинкувате Сколівського району Львівської області. Також освячення пам’ятного знаку, встановленого на військовому похованні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Поминальна молитва за загиблими та перепоховання розпочнеться о 11.30 год., на сільському кладовищі с. Ялинкувате, поруч з місцевим храмом.

unnamed (52)

Історія поховання.

Військові санітарні поховання у с. Ялинкувате виникли у січні-лютому 1915 року, підчас боїв між австро-німецькими та російськими військами.

За свідченнями жителів Ялинкуватого, у селі розташовано близько двадцяти могил. Пошуковою групою Товариства «Пам’ять» досліджено десять з них.

Знайти людські рештки вдалось лише у восьми. З захоронень вилучено дев’ятнадцять людських останків. За залишками військових одностроїв та спорядження можна визначити, що загиблі були військовослужбовцями німецьких та російських військових формувань.

unnamed (51)

Варта зауважити, що з обох воюючих сторін, у цій війні брали участь українці Галичини та Великої України, які були розділені між двома імперіями. Ймовірно, що серед похованих є і українці.

Фото: прес-служби ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *