ОСТАННІ НОВИНИ

Вокаліст «Антитіл» у штаб-квартирі ООН покаже правду про Донбас

|

У штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку пройде виставка «Ukraine EXISTS», яка має на меті показати правдиву ситуацію на сході України. Проект запланований на січень 2016 року. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав відомий волонтер та вокаліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя, інформує кореспондент Львівського порталу.

12219543_10206728438803060_8595841109103764088_n

За словами Т. Тополі, ідея провести виставку «Ukraine EXISTS» виникла в нього, коли взимку 2015 року точилися бої за Донецький аеропорт, а потім і за Дебальцеве.

«Взимку, на початку, 2015-го я потрапив до стін Штаб-Квартири ООН в Нью-Йорку. Масштаб побаченого мене вразив. Кожен сантиметр відлунював нашою з вами історією. А в Україні в той час йшли активні бойові дії, війна і гуманітарна криза. В тих стінах, я дав собі слово, що будь-що привезу туди виставку про Україну. І разом з нею – правду про війну. І от тепер ця мрія, як ніколи близько! Ми зібрали чесне відео про Донбас. Ми зібрали роботи найкращих митців Незалежної України», – написав Т. Тополя.

Як додає Т. Тополя, для реалізації виставки команді українських активістів забронювали найкращу залу в приміщенні ООН в Нью-Йорку – Delegates Entrance.

«Повз це місце проходять всі, перед тим як потрапити на засідання ООН! Нас підтримують в МЗС та місії України при ООН. Нас підтримують небайдужі українці в апараті ООН», – додав Т. Тополя.

12194528_10206728438963064_5860060183665583994_o
Ініціатором виставки стала команда благодійного фонду «Вільні UA»: Тарас Тополя, Аліна Гайова, Катерина Нечаєва, Сергій Усик, Руслан Горовий і Лесь Панчишин. Музиканти і художники прагнуть показати достовірні факти війни на Донбасі.

Проект має два завдання: донести міжнародному співтовариству правдиві факти про війну в Україні та популяризувати сучасне українське мистецтво. Перша частина виставки буде складатися з документальних матеріалів «Донбас. Війна », а друга – з творів сучасних українських художників. До експозиції увійдуть роботи Руслана Калмикова, Леся Панчишина, Андрія Єрмоленка, Аліни Гайовий та багатьох інших.

Щоб організувати виставку команда благодійного фонду «Вільні UA звертається за допомогою до небайдужих українців.  Активістам потрібна фінансова допомога яка піде на трансфер команди, картин і реквізитів, оформлення інсталяції, юридичне оформлення, послуги дубляжу, зйомку та монтаж фільму «Ukraine EXISTS».

Фінансово підтримати проект можна тут:https://biggggidea.com/project/1298/.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *