ОСТАННІ НОВИНИ

У ГПУ назвали причини трагедії в Сватовому

|

Причиною пожежі на складі боєприпасів в Сватове Луганської області стала недбалість посадових осіб. Про це заявив головний військовий прокурор України, заступник генпрокурора Анатолій Матіос, повідомляє hromadske.tv.

77_main_ukr (1)

«Причиною пожежі на складі боєприпасів в Сватове стала недбалість посадових осіб, зокрема, начальника цього складу, – заявив Матіос та додав, – Це службова недбалість посадових осіб».

За даними прокуратури, під час пожежі знищено боєприпасів на суму більше 134 млн грн.

«За тиждень до цього вибуху єдиний тягач, пожежна машина, яка передбачена та категорично повинна бути на таких складах, відбула в інше місце», – каже Матіос.

За попередньою версією причиною загоряння стала сигнальна ракета, яка вистрелила та впала на ящики з боєприпасами. У Генштабі розглядали різні причини, в тому числі і версія терористичного акту. СБУ кваліфікувала вибухи боєприпасів під Сватове як теракт, що спричинив загибель людей.

Ввечері 29 жовтня у Сватовому на території об’єднаного польового складу ЗСУ почалася пожежа, а згодом – вибухи. На складах зберігалося майже 3,5 тис. Тонн боєприпасів. Пожежа була ліквідована через добу. Проте потім періодично виникали осередки загоряння і вибухи.

У результаті надзвичайної події загинули чотири людини: троє військовослужбовців і місцева мешканка. Також кілька людей отримали поранення.

Фото: vgolos.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *