ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 10 осіб претендує на одне робоче місце

|

На ринку праці Львівщини простежується тенденція до зменшення чисельності осіб, котрі шукають роботу за сприянням служби зайнятості, а також збільшився попит на робочу силу. Сьогодні на одне робоче місце у середньому конкурують десять безробітних. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівський обласного центру зайнятості.

робота ipress.ua

За даними відомства, упродовж січня-жовтня цього року посередницькими послугами скористалися 64,3 тис. безробітних, що на 2,9 тис. менше, аніж у відповідному періоді минулого року. Вдалося працевлаштувати 40,6 тис. осіб, у тому числі 20,8 тис. безробітних. Примітно, що 756 колишніх клієнтів служби зайнятості поповнили лави підприємців-початківців, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Ще 8,0 тис. тимчасово непрацюючих виконували громадські та інші роботи тимчасового характеру, а 11,0 тис. за скеруванням центрів зайнятості підвищували рівень професійної компетенції шляхом перенавчання чи здобуття нової, більш затребуваної, професії.

Станом на 01.11.2015 року на обліку перебувало 20,5 тис. осіб зі статусом безробітного, з котрих 64,6% складали жінки, 47,8% – молодь віком до 35 років, 8,5% – вивільнені працівники, 37,5% – ті, хто має додаткові гарантії у сфері працевлаштування, 38,3% – мешканці села.

Потреба підприємств, установ та організацій у кадрах цьогоріч росла на 1,4 тис. одиниць: якщо у січні-жовтні торік працедавці заявили про необхідність 44,3 тис. працівників, то упродовж десяти місяців поточного року від суб’єктів господарської діяльності надійшла інформація про наявність 45,7 тис. вакансій. Станом на 01.11.2015 року не укомплектованими залишалися 2150 вільних робочих місць.

Цікаво, що на початку листопада ц. р. в області за одну пропозицію працевлаштування у середньому конкурували десять безробітних.

Аби зменшити напругу на регіональному ринку праці обласна служба зайнятості організовує навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних за професіями та спеціальностями, які користуються попитом у працедавців.

У листопаді-грудні безробітні, для котрих відсутні пропозиції прийнятної роботи, мають можливість освоїти фах продавця непродовольчих товарів, водія тролейбуса, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, монтажника санітарно-технічних систем і устаткування та ін. Професійний вишкіл за державні кошти організовується відповідно до замовлень місцевих фірм і компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *