ОСТАННІ НОВИНИ

У сквері Гідності на Сихові висадять дерева та встановлять лавочки

|

У сквері Гідності, що на проспекті Червоної Калини, 109, висадять дерева та облаштують понад 300 місць для сидіння. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

11401376_898409486886444_3630220420679293521_n

Як наголосила голова Сихівської РА Ірина Маруняк, виконуватимуть їх у 2 черги. Перша – цьогоріч – передбачає замощення плиткою, зокрема – тактильною, частини території скверу, облаштування простору «без перешкод» – тобто без бордюрів та сходів, а також визначення локацій для подальшого встановлення лавочок та висадки зелених насаджень. Натомість, друга черга – навесні наступного року – передбачатиме власне встановлення цих місць для сидіння у формі кола та висадку 16 нових дерев.

Проект облаштування скверу розроблено районною адміністрацією спільно з урбаністичною ініціативою «Група 109», враховуючи думки мешканців мікрорайону, з якими неодноразово зустрічались та обговорювали взаємні пропозиції та застереження. На реалізацію проекту з міського бюджету цьогоріч виділено 700 тис грн, однак цих коштів на виконання обох його частин не вистачить. Відтак, у бюджеті на 2016 рік обіцяють передбачити додаткову суму грошей.

Торік наприкінці жовтня сесія міськради надала скверу Гідності офіційного статусу, затвердивши його межі та внісши до переліку скверів Сихівського району.

Фото: соцмережі

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *