ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла «безвізовий» закон про запобігання злочинності

|

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського Союзу з виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно уточнення підслідності органів досудового розслідування”. Про це йдеться на офіційному сайті Ради, передає кореспондент Львівського порталу.

верховна рада

За таке рішення проголосували 325 нардепів.

Законодавчий акт спрямований на виконання рекомендацій Європейського Союзу щодо запобігання організованій злочинності та боротьби з нею в частині чіткого розмежування підслідності кримінальних правопорушень між органами досудового розслідування та обмеження повноважень Служби безпеки України з досудового розслідування кримінальних правопорушень здійсненням кримінального провадження щодо злочинів у сфері національної безпеки і оборони та пов’язаних з тероризмом.

Законом внесено зміни до статті 216 Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК), якими:

обмежено Службу безпеки України повноваженнями щодо здійснення досудового розслідування злочинів у сфері національної безпеки і оборони та пов’язаних з тероризмом; конкретизовано підслідність злочинів органам Державного бюро розслідувань, наділивши їх слідчих повноваженнями щодо досудового розслідування.

Кримінальні провадження, розпочаті слідчими органів внутрішніх справ, безпеки та прокуратури до дня набрання чинності цим Законом, у тримісячний строк передаються слідчими цих органів відповідним органам досудового розслідування з урахуванням підслідності, визначеної Кримінальним процесуальним кодексом України.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *