ОСТАННІ НОВИНИ

Львів готується приймати Чемпіонат світу з шахів серед жінок

|

1 березня 2016 року у Львові розпочнеться матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою львів’янкою Марією Музичу та претенденткою на титул китаянкою Хоу Ікань. Про це на прес-конференції розповіли головні організатори події, передає кореспондент Львівського порталу.

шахи

Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок складатиметься з понад 10 ігор та триватиме до 17 березня 2016 року. Зазначимо, що суперниці вже двічі зустрічалися у класичних шахах: одна партія завершилась нічиєю, інша – перемогою китаянки.

Начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер розповів про завдання, які ставлять перед собою організатори Чемпіонату.

«Це велика відповідальність приймати в нашому місті світовий турнір. І ця відповідальність зобов’язує нас багато працювати. Сформована дирекція з мудрих та креативних людей чітко працює над планом підготовки до матчу. Цей чемпіонат має велику іміджеві структуру для нашої країни та велике завдання, щоб кількість зацікавленої в шахах молоді збільшилась на 30-50%», – сказав Шнайдер.

Календар шахових сезонів в Україні, що передуватимут Чемпіонату світу з шахів серед жінок містить значний прелік заходів.

«Така велика спортивна подія в Україні відбуватиметься вперше, тому сьогодні ми вже розробили цілу програму, яка буде відкривати цілий шаховий сезон у Львові. Шахові події розпочинаються вже у грудні з Чемпіонату України серед чоловіків. Під час різдв’яних свят ми хочемо організувати Шаховий бал за участі сестер Музичук та інших відомих шахисток. В лютому ми зробимо китайський Новий рік, куди запросимо китайських журналістів, щоб познайомити їх з містом, підготувати їх до березневої події. Тобто ми будемо максимально використовувати наші можливості щоб підготувати спільноту до Чемпіонату, щоб люди чекали цієї події», – розповіла голова дирекції з підготовки та проведення Чемпіонату у Львові Наталія Обозненко.

Місцем проведення Чемпіонату визначили Палац Потоцьких, що знаходиться на вулиці Копеника, 15. Для проведення церемоній офіційного відкриття та закриття Чемпіонату запропонували Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Фото: firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *