ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 53% дітей імунізовано від поліомієліту

|

Завершився перший раунд додаткової імунізації від поліомієліту – більше половини дітей в Україні вакциновані. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

37

І раунд додаткової імунізації проти поліомієліту стартував 19 жовтня 2015 року і тривав протягом 3-х тижнів, до 9 листопада 2015 року.

За словами міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі, кількість дітей, яких планувалося охопити щепленнями в I-му раунді, становить 2 314 988 дітей.

«Станом на 6 листопада 2015 вакциновано 1 244 257 дітей, що становить 53,7 % від загальної кількості. Це гарний показник, і деякі регіони впоралися якнайкраще: в Кіровоградській області вакцинували 85,3 % дітей, в Миколаївській 77,5 %, Хмельницькій 78,3 % малюків», – повідомив Квіташвілі.

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець зауважив, що в силу різних причин не всім регіонам вдалося провести перший тур додаткової вакцинації на високому рівні: «Окремі регіони спрацювали не достатньо ефективно. Так, у Києві вакциновано 36,2 % дітей, в Одеській області 31,1 %, в Донецькій області 39,6 %. В цілому вакцина, надана для щеплень, використовувалася раціонально, про що свідчить кількість використаних доз. 30 листопада ми плануємо розпочати другий раунд додаткової імунізації, який триватиме два тижні. Цього тижня Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) надасть Україні чергову партію вакцин ОПВ, в кількості 4,4 млн доз. Це повністю задовольнить потребу у вакцинах для другого раунду», – зазначив він.

В свою чергу координатор команди ВООЗ з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг зазначив: «Результат, який ми бачимо, свідчить про довіру батьків до вакцинації та до Міністерства охорони здоров`я, що є дуже позитивним сигналом. Ми плануємо, що другий і третій раунд пройдуть з вдосконаленням координації, доставки та організації всього процесу. Результатом трьох раундів імунізації має стати 95% вакцинованих дітей в Україні. З огляду на результати першого раунду, сподіваюся, нам це вдасться».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *