ОСТАННІ НОВИНИ

Кандидати до КОРДу здають фізпідготовку

|

Кандидати до спецпідрозділу поліції КОРД (корпусу оперативно-раптової дії), почали здавати іспити з фізпідготовки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерство внутрішніх справ України.

25

Кандидати до спецпідрозділу поліції КОРД почали здавати екзамени з фізпідготовки. Заліки розпочалися сьогодні, 9 листопада. Після відбору претендентів розподілять за трьома напрямками роботи поліцейського підрозділу спецпризначення.

За словами виконувача обов’язків заступника голови Національної поліції України Олексія Руденка, зараз триває другий етап відбору, який передбачає тести з фізичної  підготовки за трьома напрямками: крос на відстань 2800 метрів, «тест Купера» і підтягування на перекладині.

Після цього претенденти виконуватимуть практичні вправи зі стрільби, і насамкінець – пройдуть п’ятидобовий курс виживання.

Кандидати зізнаються, що фізичні тести – не з легких, однак упевнені, що скласти іспити цілком можливо.

В.о. заступника голови Нацполіції Олексій Руденко зазначив, що кандидатів, які пройдуть відбір, розподілять за трьома групами – залежно від їхніх фізичних та моральних якостей.

Ті бійці, які потраплять до першої групи, виконуватимуть функції підрозділу спецпризначення поліції. Другою групою стануть “маршали” – правоохоронці, які виконуватимуть завдання по програмі захисту свідків. Кандидати, які потраплять до третьої групи, працюватимуть у сфері захисту громадської безпеки під час масових заходів.

Загалом по всій Україні до спецпідрозділу поліції КОРД наберуть півтори тисячі осіб.

Як відомо, поліція особливого призначення – так званий КОРД (Корпус оперативно-раптової дії – ред.). Елітний поліцейський спецпідрозділ швидкого реагування МВС України. За даними відомства, до «КОРДу» мають входити лише найкращі представники батальйонів особливого призначення і спецпідрозділів МВС для виконання найскладніших завдань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *