ОСТАННІ НОВИНИ

Газу, як і ковбаси та горілки, задарма не буває, – Яценюк про тарифи

|

«Рішення щодо тарифів повинно мати розрахунок, а не емоцію і бажання заробити півпроцента політичного рейтингу», – наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

1397737614-6223-yatsenyuk

 

«Зараз мова йде не про ренту – мова йде про рівень тарифів. Усі були б зацікавлені, щоб газ був взагалі безкоштовний. Немає його безкоштовного. Він коштує в Європі 250 доларів. Не 500, як по російському газовому контракту, а 250, як ми сьогодні його купуємо. Хотілось би, щоб і бензин вдвічі дешевше був від ринкових цін в світі. Хотілось би, щоб і ковбаса була безкоштовна, і щоб горілку задарма роздавали. Немає такого», – підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що сформована рік тому парламентська коаліція взяла на себе політичну відповідальність і підписала коаліційну угоду, «з тим, щоби рівень тарифів в Україні відповідав ринковому рівню – це імпортна ціна плюс ПДВ і транспорт»: «Незважаючи на це, ми знайшли можливість продавати газ в соціальній нормі не по 7200, а по 3600 гривень на опалювальний сезон».

Глава Уряду запропонував провести зустріч у Президента України разом з парламентськими фракціями коаліції, «які ставили підписи під коаліційною угодою і брали на себе відповідальність»: «Я перший, хто зацікавлений в тому, щоби рішення було знайдено. Але це рішення повинно відповідати не просто бажанню мати низькі тарифи,  а реальним економічним підвалинам».

«Рішення повинно мати розрахунок, а не емоцію і бажання заробити півпроцента політичного рейтингу. Через те, що хотіли заробляти рейтинг, ледь не втратили країну», – сказав він.

Арсеній Яценюк звернувся до народних депутатів коаліції «знизити градус агресії, провести відповідні політичні й економічні консультації»: «Після цього в четвер – на предметі компромісу знайти остаточне рішення – для народу України і для української держави».

Парламент переніс розгляд законопроекту №2835 на 12 листопада.

Фото: unian.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *