ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд може повернути Львову чіткі межі історичного ареалу

|

Прокуратурою оскаржено постанову суду, якою скасовано рішення Львівської міської ради про встановлення меж історичного ареалу міста Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Львів

Органами прокуратури Львівської області в ході здійснення моніторингу судових рішень в Єдиному державному реєстрі судових рішень виявлено постанову, що порушує інтереси держави.

Мова йде про постанову Галицького районного суду від 25.09.2015, де задоволено позовні вимоги фізичної особи до виконавчого комітету Львівської міської ради, а саме визнано протиправною бездіяльність виконкому щодо неопублікування рішення № 1311 від 09.12.2005 «Про затвердження меж історичного ареалу та зони регулювання забудови міста Львова» та скасовано вказане рішення.

ареал

Слід зазначити, що виконавчий комітет Львівської міської ради участі в справі не брав.

Постановляючи вказану постанову, суд першої інстанції мотивував її тим, що визначення меж територій історичних ареалів віднесено до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони культурної спадщини.

Не погоджуючись із вищевказаним судовим рішенням, у зв’язку з порушенням норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права, прокуратурою міста Львова до Львівського апеляційного адміністративного суду подано апеляційну скаргу.

Фото: Соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *