ОСТАННІ НОВИНИ

В «Політехніці» відбудуться європейські інженерні змагання

|

Міжнародна студентська організація BEST (Board of European Students of Technology), що діє на базі Національного університету «Львівська політехніка»,  за сприяння Колегії та профкому студентів та аспірантів НУ «ЛП»  в восьме організовує Єропейські інженерні змагання EBEC (European BEST Engineering competitions). Про це Львівському порталу повідомили організатори змагань.

EBEC – це науково-освітній проект, який з 2002 року об’єднує активних та креативних студентів технічних ВНЗ зі всієї Європи, аби надати їм змогу реалізувати передові інженерні ідеї шляхом виконання практично-орієнтованих завдань з різних галузей науки та техніки.

«В Україні змагання  EBEC вперше відбулися 2009 року, у Львові. Цього року до структури змагань організатори внесуть  деякі зміни. Вони, безумовно, націлені на подальше піднесення інженерної думки в Україні на якісно новий рівень, чому сприяє міжнародний європейський досвід, до якого організатори змагань мають безпосередній доступ (співорганізаторство на міжнародному рівні)», – зазначають організатори.

В рамках Інженерних змагань студентам технічних університетів надається унікальна можливість розвинути свої вміння та реалізувати свої ідеї завдяки безпосередній  співпраці з компаніями-партнерами та спонсорами змагань, а також завдяки живому спілкуванню з європейською студентською технічною спільнотою.

Змагання EBEC розділені на дві категорії:

Team Design (командне моделювання) – проектування технічних конструкцій з подальшою демонстрацією результатів виконаної роботи. Розв’язання завдання базовано на застосуванні основних законів фізики, зокрема динаміки, аеродинаміки, кінематики та електротехніки. Учасників забезпечують матеріалами, з яких вони повинні упродовж декількох днів змоделювати конструкцію, яка відповідає вимогам завдання.

Case Study (ситуаційна задача) – вирішення аналітичних завдань, дослідження певного об’єкту, проблеми чи процесу, представлення стратегічної моделі дії в конкретній ситуації. Учасники вирішують завдання технічного або економічного характеру шляхом обговорення. Для розробки завдань організатори вивчають соціальні проблеми українців, особливо людей з обмеженими можливостями.

Головною метою проекту є на європейському рівні, підвищення їхньої конкурентоспроможності,  створення сприятливих умов для втілення ідей. Також під час змагань учасники мають можливість спілкування з потенційними  роботодавцями, що дає можливість студентам дізнатися про критерії та особливості працевлаштування, а, отже, в майбутньому успішно зарекомендувати себе. Завдяки інженерним змаганням студенти можуть спілкуватись зі своїми однодумцями, обмінюватись досвідом та думками, а також навчаються працювати в команді, а це, своєю чергою, стає базою для досягнення успіху у майбутньому.

Фото: організаторів

Відео: BESTLviv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *