ОСТАННІ НОВИНИ

В листопаді Україна офіційно святкуватиме День гідності і свободи

|

Президент України Петро Порошенко доручив органам виконавчої влади підготуватися до святкування у 2015 році Дня гідності і свободи. Відповідний указ розміщено на офіційному сайті глави держави в понеділок, пише «Інтерфакс-Україна».

Україна libtsaa.blogspot.com

З метою гідного святкування у 2015 році річниці початку «доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави». П.Порошенко доручив Кабінету Міністрів створити організаційний комітет з підготовки та святкування у 2015 році Дня гідності і свободи.

Співголовами оргкомітету призначено прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Адміністрації президента України Бориса Ложкіна.

Глава держави також доручив затвердити і забезпечити виконання плану заходів із відзначення Дня гідності і свободи, передбачивши, зокрема, проведення 21 листопада в Києві, інших населених пунктах урочистостей і меморіальних заходів за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, народних депутатів України, політичного корпусу, громадянського суспільства, насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004-му, 2013-2014 роках, сімей Героїв Небесної сотні, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, представників волонтерських рухів.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено затвердити і забезпечити виконання регіональних планів заходів щодо святкування Дня гідності і свободи.

Міністерство закордонних справ має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення Дня гідності і свободи, а також сприяння українській громадськості за кордоном.

Міністерству інформаційної політики України разом з Українським інститутом національної пам’яті доручається забезпечити розроблення та впровадження для державних засобів масової інформації тематичних інформаційних програм, присвячених Революції гідності, а також розповсюдження відповідної соціальної реклами.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має організувати широке висвітлення в засобах масової інформації заходів із відзначення Дня гідності і свободи, трансляцію тематичних теле- і радіопередач.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Державне свято День гідності і свободи відзначається щорічно 21 листопада на честь початку двох революцій — Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції гідності (2013-2014 рр.).

Фото: libtsaa.blogspot.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *