ОСТАННІ НОВИНИ

Times назвала ім'я можливого організатора вибуху на борту A321

|

Газета The Sunday Times вважає, що вибух на борту літака A321, який зазнав аварії в Єгипті, організували бойовики «Вілаят Синай» – крила «Ісламської держави», що діє на Синайському півострові. Безпосереднім організатором вибуху вважається голова осередку Абу Усама аль-Масрі, передає Еспресо.TV.

A321

Британські чиновники підтвердили, що Лондон розглядає аль-Масрі як одного з підозрюваних і збирається допомогти Росії та Єгипту в організації операції по захопленню або усуненню командира, пише газета. Якщо таке рішення ухвалять, в Єгипет, ймовірно, відправлять бійців британського підрозділу спеціального призначення SAS («Спеціальна повітряна служба»).

Раніше «ІД» розповсюдило аудіоповідомлення, в якому заявило, що до авіакатастрофи причетна пов’язана з угрупованням організація «Синайська провінція». Це нібито було зроблено з нагоди річниці їхньої присяги на вірність «ІД».

Нагадаємо, лайнер A321 авіакомпанії «Когалимавіа», що вилетів вранці 31 жовтня з Шарм-ель-Шейха до Петербургу,  зазнав аварії на Синайському півострові в Єгипті незабаром після зльоту. Всі 217 пасажирів і семеро членів екіпажу загинули.

Фото: nv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *