ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтерський «АРТ-Десант» висадився на Донеччині

|

У будинку культури міста Соледар, що неподалік Бахмута на Донеччині,  висадився «АРТ-Десант». Група рок-музикантів, співаків, поетів та письменників вкотре організувала благодійний концерт у рамках волонтерської ініціативи для воїнів АТО та мешканців Донбасу. Про це Львівському порталу повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Володимир Скоростецький.

unnamed (9)

«Днями, ми проводили творчу зустріч на передовій. Вітали із професійним святом воїнів-артилеристів, наших богів війни в одній з бригад Збройних Сил України. В такий спосіб ми хочемо подякувати нашим солдатам-захисникам за ту роботу, яку вони роблять. Сьогодні, наші нащиріші слова вдячності і найкращі побажання для вас», – каже учасниця «АРТ-Десанту» письменниця та рок-музикантка Ірена Карпа.

unnamed (6)

Розрахований на 300 місць концертний зал місцевого будинку культури був заповнений майже повністю. Прийшли не лише військовослужбовці української групи СЦКК та інших військових частин гарнізону, але й багато місцевих мешканців.

unnamed (7)

Львівщина, Хмельниччина, Київщина, Дніпропетровщина: мистецька географія «АРТ-Десанту» обширна. До прикладу, заслужена артистка України львів’янка Леся Горова за час АТО провела понад 300 концертів для військовослужбовців-учасників Антитерористичної операції. Цього разу співачка не лише виконувала власні пісні, але й презентувала свою збірку для творчо обдарованих соледарців. Спеціальне видання «Відчинити життя» з віршами, нотами та компакт-диском було подароване у фонд будинку культури міста. Також, спеціально для військових  співачка виконала пісні-обереги «Солдатику мій» та «Нашим військовим».

unnamed (8)

Творчість композитора і виконавця Віктора Відоменка з Хмельниччини не залишили у залі байдужими нікого. Особливо, запали в душу вони соледарським дітям, які охоче виконували пісні та витанцьовували на сцені разом із співаком.

Тендітна, прониклива та сповнена коханням – саме так можна охарактеризувати віршовану творчість поетеси Олени Гетьманець. Зі сцени прозвучало декілька віршів у виконанні самої авторки. Її колега по творчому цеху – поет Артем Полежака, автор та виконавець сатиричної поезії. Його вірші сміливі та провокаційні, як й усе сучасне українське мистецтво. Тож глядачі мали нагоду віддати належне творчим доробкам автора та поглузувати разом із ним над проблемами сьогодення.

Загалом атмосфера у залі під час концерту вирувала надзвичайно позитивна. Глядачі не були лише спостерігачами, але й брали активну участь у творчому процесі. Завдяки артистам усі охочі мали нагоду заспівати улюблених пісень, а то й затанцювати.

Режисер «АРТ-Десанту» Сергій Архипчук відзначив, що такого контакту із публікою у залі, як це відбулося у Соледарі, актори волонтерського проекту не бачили вже давно. Він повідомив, що у найближчих планах митців підготувати та організувати різдвяну концертну програму для воїнів АТО та мешканців Донбасу.

«Хочемо організувати також і фестиваль для військових талантів, яких вистачає у наших Збройних Силах. Та й , загалом, у планах проведення не одного концертного туру в АТО. Зокрема, беремо шефство над містом Соледар. Сюди повернемось з більшою кількістю артистів та із новою концертною програмою», – зазначив він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *