ОСТАННІ НОВИНИ

Стартувало будівництво Польського дому у Львові

|

Сьогодні, 6 листопада, у Львові урочисто заклали капсулу з нагоди початку будівництва Центру польської культури та європейського діалогу – Польського дому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

DSC_0762___1446817757_613x407

Участь у заході взяли міністр закордонних справ Республіки Польща Ґжеґож Схетина, Глава кабінету Президента РП міністр Адам Квятковський, представники польської громади та культурно-мистецьких кіл Львівщини.

“Переконаний, що Польський дім, де пропагуватимуть європейські традиції, стане для Львівщини не просто символом, а місцем, де люди різних національностей, насамперед поляки та українці, знаходитимуть порозуміння, вершитимуть спільні справи та творитимуть майбутнє. Вважаю, що сьогодні особливий день не тільки для історії Львівщини, а й для українсько-польських стосунків. Слова видатного політичного діяча про те, що не може бути незалежної Польщі без незалежної України і не може існувати вільної України без незалежної Польщі, повинні бути дороговказом у нашій довгій та успішній історії”, – зазначив губернатор Львівщини Олег Синютка під час урочистої церемонії закладання капсули.

Опісля сторони підписали Акт заснування центру польської культури і європейського діалогу – Польського дому у Львові.

З цієї нагоди також відбувся концерт у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Також польська та українська делегації поклали квіти до головної плити Польського військового меморіалу і меморіалу воїнам Української Галицької армії на Личаківському цвинтарі.

Довідка

Ідея створення осередку для польської громади у Львові постала ще на початку 90-х років, паралельно зі стараннями української громади в Перемишлі за повернення їй об’єкту українського “Народного дому”. У жовтня 2015 р. завершено всі необхідні процедури передання об’єкту та земельної ділянки по вул. Шевченка, 3А польській громаді, яка створила “Товариство польської культури та європейського діалогу – Польський дім”.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *