ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Верховна Рада розгляне судову реформу

|

Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка наголосив на важливості змін до Конституції щодо судової реформи, адже запровадження справедливого судочинства – питання, яке турбує кожного громадянина України. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

порошенко в кну

Глава держави детально проаналізував зміни до Конституції в частині реформи правосуддя, які зараз проходять фінальне обговорення після висновків Венеціанської комісії.

«Зміни до Конституції – це надзвичайно важливий і необхідний крок на шляху реформування системи правосуддя. Це – закладка фундаменту, на якому маємо звести світлий, прозорий і комфортний для громадян Палац справедливості та правосуддя», – заявив Президент.

Президент повідомив, що найближчим часом фіналізує проект змін до Конституції і внесе його на розгляд Верховної Ради.

«Буквально на початку наступного тижня ми розглянемо його на Національній раді реформ, підсумуємо всі пропозиції і, думаю, що наступного тижня він буде готовий до внесення», – сказав він.

Аргументуючи необхідність конституційних змін, Президент зазначив, що зараз на рівні Конституції закладений ряд норм, які не відповідають європейським стандартам, до яких всі ми прагнемо.

«Зміни мають стосуватися і деполітизації, і підвищення незалежності судової гілки влади, і створення якісно нової системи правосуддя, добору нових суддів, – інакших і щодо професійного рівня, і щодо етичних стандартів, і щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства. Це всі дуже важливі складові. Без них буде важко рухатися далі», – підкреслив Петро Порошенко.

Фото: www.president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *