ОСТАННІ НОВИНИ

Лукаш хочуть взяти на поруки

|

Захист екс-міністра юстиції Олени Лукаш просить суд дозволити кільком депутатам взяти Олену Лукаш на поруки. Про це адвокат екс-міністра заявив під час засідання суду, повідомляє Українська правда.

50353

Раніше присутня на засіданні суду депутат Льовочкіна заявила виданню, що буде підписуватися про взяття Лукаш на поруки. “Ми будемо пробувати, всі, хто тут присутній”, – сказала вона.

Окрім Льовочкіної  на засіданні присутні колишні регіонали – депутати Юрій Мірошниченко, Нестор Шуфрич, Сергій Ларін, Микола Скорик.

Сама ж Лукаш під час свого слова заявила, що не має наміру залишати Україну.

“Країну я залишати не збираюся. Я готова зустрічатися з прокурором… Якщо б я хотіла, я б країну залишила дуже давно. Я не збираюся впливати на жодних осіб, бо справа вигадана”, – заявила Лукаш.

Крім того, вона заявила, що весь час перебувала в Україні і була готова спілкуватися з прокуратурою.

“Я так розчулилась від небажання мене бачити, що запросила їх до мене на обшук. Написала заяву сама: “Приходьте будь ласка до дому, ми самі вам відкриємо не страдайте так сильно, ми хочемо допомогти слідству”, – розповіла вона.

При цьому прокурор наголошує, що Лукаш ігнорувала повістки про допит і не з’являлася на запрошення прокуратури.

“Ризик подальшого переховування від органів прокуратури залишається”, – наголосив прокурор і зазначив, що з 28 травня, з моменту оголошення підозри Лукаш не з’являлася на допити.

“Вона не з’являлася на допити, передавала документи через захисників, поштовим зв’язком. Протягом чотирьох місяців не було контакту між слідчими і підозрюваною. Тому ми вийшли з клопотанням про відповідний запобіжний захід (арешт на 2 місяці – УП)”, – зазначив прокурор.

Прокуратура також заперечила проти клопотання про взяття на поруки.

Водночас адвокат визнав, що адреса реєстрації Лукаш і адреса її проживання відрізняються.

Адвокат визнав, що прокуратурі не повідомляли про адресу фактичного проживання Лукаш.

О 16:16 слічий суддя видалився у нарадчу кімнату для ухвалення рішення щодо обрання запобіжного заходу для Лукаш.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *