ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховали 85 вояків польського війська

|

У середу, 4 листопада, у місті Мостиська Львівської області на старому цвинтарі відбулося урочисте перепоховання рештків 85 вояків польського війська. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

_04.11.2015_1446655156_613x467.76775840068_3_0 (1)

Заходи  розпочались на території костелу Івана Христителя з виконання національних гімнів України та Республіки Польща. Опісля на старому цвинтарі духовенство різних конфесій відслужило заупокійну службу за загиблими. Також громадсько-культурні організації обох держав поклали вінки, а пам’ять загиблих вшанували почесним залпом.

Зазначимо, що участь у заході взяли митрополит Львівський Архієпископ Мєчислав Мокшицький та заступник Міністра національної оборони Республіки Польща Мацєй Янковський.

Довідка

У 2012 році ГО Товариство пошуку жертв війни “Пам’ять”, спільно з Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові розпочали заходи з вшанування пам’яті вояків Польського війська (поляків, українців, білорусів, євреїв, представників інших національностей), які загинули на початку Другої Світової війни у вересні 1939 року на Львівщині.

Під час пошукових, пошукових-земляних та ексгумацій робіт у Самбірському, Старосамбірському, Мостиському, Яворівському районах було виявлено 19 санітарних поховальних ям. З них було вилучено людські рештки у кількості 85 осіб. Військові ідентифікатори були лише у 22 осіб.

Серед прочитаних прізвищ один українець – Тимчишин М. з м. Бучач, або околиць. Безперечно, що серед не ідентифікованих ще є вояки українці.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *