ОСТАННІ НОВИНИ

Найгірші темпи вакцинації проти поліомієліту на Донеччині та Львівщині

|

У першому турі додаткової імунізації проти поліомієліту вже вакциновано понад півмільйона дітей. Найгірші темпи вакцинації на Донеччині та Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

75

Перший тур додаткової вакцинації від поліомієліту охопив усі регіони України. Згідно з інформацією, яку надали МОЗ регіональні управління охорони здоров’я, станом на 2 листопада проти поліомієліту вакциновано ОПВ вакциною більше 500 000 дітей, що складає 25% від загальної кількості дітей, які потребують вакцинації, а це більше 2 000 000 малюків загалом.

Найактивніше дітей вакцинують у Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській та Житомирській областях: у Кіровоградській області імунізовано майже 54% малюків, у Миколаївській та Чернігівській – приблизно 36%, у Житомирській та Харківській – понад 33% дітей, віком до 6 років. Повільно проходить імунізація в Донецькій, Львівській та Закарпатській областях, а також у м. Київ.

Міністерство охорони здоров’я спільно з дитячим фондом ЮНІСЕФ та Всесвітньою організацією охорони здоров’я закликають батьків не зволікати та вакцинувати від поліомієліту своїх дітей віком від 2 місяців до 6 років протягом наступного тижня: перший тур додаткової імунізації закінчується 7 листопада 2015 року.

Нагадаємо, в Україні розпочато тритурову додаткову вакцинацію проти поліомієліту у відповідь на спалах цієї хвороби. Аби убезпечити населення країни від невиліковної хвороби та сформувати колективний імунітет, МОЗ спільно з ВООЗ та ЮНІСЕФ розробили план проведення трьох раундів додаткової імунізації з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років. Діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу інактивованої полівакцини (ІПВ) та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ. Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, тривалість наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *