ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні не можуть самотужки сплатити компослуги вже майже 4 млн родин

|

В Україні субсидії оформили вже 3,8 мільйона українських родин. «Теплих» кредитів видано на понад 800 мільйонів гривень. Про це львівському порталу повідомили у Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

55

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, протягом десяти років потрібно зробити Україну повністю енергонезалежною державою:.

«Ми повинні позбутися газової залежності від Російської Федерації. І саме тому ми проводимо реформи в енергетичному секторі – як у тарифоутворенні, так і в запровадженні широкої програми субсидій, – і розгорнули програму енергоефективності», – повідомив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що в минулому році оформили субсидії 450 тисяч українських родин. У цьому ж році кожен третій українець вже отримує від держави субсидії на покриття вартості житлово-комунальних послуг.

«Таких є 3,8 мільйона українських родин. Ми очікуємо, ще близько 1 мільйона українських сімей звернеться за субсидіями», – зазначив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що Кабінет Міністрів розгорнув програму енергоефективності з видання так званих «теплих кредитів», частина з яких компенсується за рахунок коштів державного бюджету: «Якщо ви берете кредит на котел, утеплення будинку або на нові вікна, то держава компенсує від 20 до 60% такого кредиту».

Загалом видано кредитів більше як на 800 мільйонів гривень, повідомив Арсеній Яценюк: «60 тисяч українських родин вже зараз поміняли котли, утеплили квартири, замінили вікна і зробили все для того, щоб платити менше по порахунку і використовувати менше газу».

«Ми далі будемо продовжувати цю програму», – наголосив Глава Уряду.

Фото: thekievtimes.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *