ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця придбає 300 тисяч високоякісних комплектів постільної білизни

|

Наступного року Укрзалізниця планує централізовано придбати для пасажирських поїздів близько 300 тисяч комплектів постільної білизни, тим самим зробити подорожі пасажирів більш комфортними. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

unnamed (37)

З метою вивчення пропозицій виробників і визначення кращих зразків постільної білизни та м’якого знімного інвентарю, 30 жовтня 2015 року в Києві пройшла спеціалізована виставка. Свою продукцію, а це загалом понад 100 зразків, увазі фахівців Укрзалізниці запропонували близько 30 вітчизняних виробників.

На виставці були представлені комплекти постільної білизни, подушки, матраци, ковдри, рушники, простирадла для різних типів вагонів: СВ, купе та плацкартних. Уся продукція виготовлена здебільшого з натуральних тканин та відповідає державним стандартам та вимогам Укрзалізниці. Серед експонатів також були представлені штори й фіранки для вікон, килимові доріжки, інші текстильні вироби.

Учасники виставки, крім стандартних комплектів, представили на розгляд комісії Укрзалізниці, до складу якої увійшли представники департаментів пасажирських перевезень далекого сполучення, планування та контролю за закупівлями матеріально-технічних ресурсів і ДП «Укрзалізничпостач», і альтернативні варіанти комплектації постільної білизни.

Наприклад, один із виробників висловив ідею розширити комплект постільної білизни для вагонів класу люкс, додавши до нього халат, а пасажирам швидкісних поїздів Інтерсіті під час подорожі в прохолодну погоду пропонувати затишні пледи. Крім того, виробники висловили свої побажання щодо розміру подушок, простирадл і ковдр, їх кольору, а також щодо щільності тканин, з яких виготовлятиметься продукція.

За словами начальника Департаменту планування та контролю за закупівлями матеріально-технічних ресурсів Укрзалізниці Ігоря Олексія, процедури конкурсних торгів із відбору виробників постільної білизни та м’якого знімного інвентарю планується розпочати ще в поточному році, щоб до 1 квітня 2016 року повністю забезпечити всі потреби залізниць у комплектах постільної білизни для поїздів.

Фото: прес-служби “Укрзалізниці”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *