ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, коли запрацює Бюро протидії наркозлочинності

|

У січні 2016 року 600 співробітників Бюро протидії наркозлочинності почнуть свою роботу. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Наркотики, кокаїн

За словами керівника створюваного підрозділу Іллі Кива, у Бюро протидії наркозлочинності (БПН) буде запроваджено дві категорії посад: оперативні співробітники (агенти) та аналітики. Оперативники працюватимуть у складі мобільних оперативних груп без прив’язки до певної адміністративно-територіальної одиниці.

Бюро діятиме за так званим «зональним» принципом. Територію країни буде розподілено на 9 регіонів, у кожному з яких працюватимуть 10 – 15 агентів та близько 25 аналітиків.

«Завдання нового підрозділу – не тільки боротьба з розповсюдженням наркотиків, а й превентивні заходи – виховання молоді. Тож МВС співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки», – повідомив Ілля Кива.

Чисельність штату БПН становитиме 600 осіб. Наразі понад 1000 співробітників з обласних підрозділів розформованого главою МВС України Арсеном Аваковим Управління протидії незаконному обігу наркотиків проходять переатестацію з використанням детекторів брехні. Вже є результати переатестації 16 областей.

Ілля Кива також зауважив, що при бюро працюватимуть громадські організації та волонтери, які вже мають досвід боротьби з розповсюдженням наркотиків та допомоги наркозалежним. Водночас вони матимуть змогу контролювати прозорість та законність діяльності БПН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *