ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові почали ремонтувати будинки КЕВ

|

У Сихівському районі міста тривають масштабні ремонти житлового фонду, зокрема – розпочато роботи і в будинках КЕВ, нещодавно переданих у комунальну власність. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

unnamed

Як розповідає голова районної адміністрації Ірина Маруняк, на поточний ремонт Сихівському району цьогоріч виділено 7 млн грн з міського бюджету, за які повинні відремонтувати 64 об’єкти. Станом на зараз, роботи виконано на 61 об’єкті, ще 3 – на стадії виконання: на вул. Кос-Анатольського, 18, Стрийській, 71б та Енергетичній, 4. Виділено кошти й на капітальний ремонт – 2 млн грн. Йдеться про ремонт цілих покрівель. Так, станом на зараз, виконано роботи на 7 об’єктах з 12 (5 – на стадії виконання). Завершити планують до 20 листопада.

Зокрема, на вул. Стрийській, 71б (будинок Бронетанкового заводу, переданий місту у власність) з минулого тижня проводять ремонт 300 кв м покрівлі, вартістю 220 грн за кв м (загалом – 92 тис грн.) Завершити планують також до 20 листопада.

На ремонт будинків КЕВ, переданих ЛКП Сихівського району, виділено 1 млн 300 тис грн з міського бюджету. Відтак, у титульному списку – 14 об’єктів, у яких мають намір проводити ремонт покрівель (сумою 1 млн 175 тис грн.), систем водовідведення (вул. Стрийська, 6; сумою 50 тис грн.) та електрощитових (6 об’єктів; сумою 75 тис грн.). На стадії виконання ремонтних робіт перебувають 6 об’єктів, зокрема – на вул. Стрийській, 71, де зараз ремонтують 430 кв м покрівлі, вартістю 220 грн за кв м (загалом – 80 тис грн.), а також сходову клітку. Завершити також планують до 20 листопада.

Ремонтують у будинках КЕВ і ліфти. Як розповів начальник міського управління житлового господарства Юрій Голець, найкритичніша ситуація зараз на вул. Гашека, 20а – тут ліфт не функціонує понад 30 років.

«З наступного тижня, з 10 листопада, ми приступаємо до демонтажних робіт, і до Нового року плануємо відновити роботу цього ліфта», – відзначає він.

Також критична ситуація є на вул. Сорочинській, 4 та 8, де ліфти також у жахливому стані. «А вже починаючи з наступного року, з новим депутатським корпусом, будемо обговорювати необхідність виділення більших сум коштів для приведення до належного стану цих «військових» будинків», – додає Голець.

«У Сихівському районі на балансі БУ-4 КЕВ перебував 31 будинок. Раніше, незважаючи на те, що мешканці вчасно сплачували квартплату, БУ №4 своїх обов’язків з обслуговування не виконувало. Мешканці таких будинків неодноразово зверталися із проханнями відремонтувати дахи, інженерні мережі та сходові клітки, засклити вікна на них, але нічого не було виконано», – відзначила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 19 вересня було підписано Меморандум, згідно з яким до 31 жовтня місто приймає у власність територіальної громади «військові» житлові будинки – таких тут 103. Також, згідно з генеральним планом міста, у власність громади передають і військові містечка Міноборони.

Фото: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *