ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагатиме для Корбана «виключно арешт»

|

Прокуратура у суді вимагатиме запобіжний захід для Геннадія Корбана, затриманого 31 жовтня в рамках спецоперації СБУ та ГПУ «виключно арешт». Про це 1 листопада на брифінгу заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, пише УП.

Корбан politrada.com

«І ми впевнені, що суд задовольнить наше прохання. Розглядається ще багато і багато епізодів,  і може доповнюватися новими статтями», – – заявив Куценко.

При цьому він звернувся  до тих, хто брав тим чи іншим чином участь у діяльності ОЗУ (у провадженні Корбану інкримінується порушення ст.255  КК) прийти до СБУ та повідомити про свою участь.

«Коло тих, хто допомагав ОЗУ, досить широке… Всі, хто зараз допоможе слідству, буде звільнений від кримінальної відповідальності», – заявив Куценко.

У свою чергу слідчий слідчої групи ГПУ Микола Макеєв, який веде розслідування у даному кримінальному провадженні, повідомив, що наразі підсудність у провадженні належить до  Чернігівського суду.

“Кримінальне порушення розслідується понад рік, воно розпочате не за рапортами, а за повідомленнями громадян. Створено міжрегіональну слідчу группу, прокурори працюють також з різних регіонів”, – зазначив він.

Також Макеєв повідомив, що слідчі дії тривають у різних регіонах й зараз, а затримані, про яких відомо – «це не всі,  є ще».

«Також є  низка осіб, які “чекають своєї черги” на затримання», – зазначив він.

Також представники ГПУ та СБУ підтвердили, що Корбан перебуває у СІЗО в м.Києві.

Коментуючи інформацію про нібито інфаркт Корбана під час допиту у ГПУ напередодні, Макеєв заявив: “Жодний лікар, який надавав меддопомогу Корбану 31 жовтня, не підтвердив передінфарктний стан у нього”.

Фото: politrada.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *