ОСТАННІ НОВИНИ

Через пожежу на складі боєприпасів у Сватовому загинуло двоє осіб

|

Через пожежу у місті Сватове Луганської області на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони України загинуло дві особи, ще четверо травмовано. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України.

svatovo21

Трагедія сталася 29 жовтня о 19 год. 35 хв. На складі зберігалося близько 3 тис. 132 тонни боєприпасів, через спрацювання сигнальної ракети виникла пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів.

«Внаслідок події загинуло 2 особи та 4 особи травмовано, є випадки пошкодження окремих житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Зафіксовано 5 пожеж в житлових будинках, на які оперативно здійснено реагування пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС України», – повідомили рятувальники.

У повідомленні прес-служби ДСНС зазначили, що з 1 год. 10 хв. 30 жовтня інтенсивність вибухів боєприпасів знизилася до 1 – 2 разів на 5 хв., а з 4 год. вибухи боєприпасів не спостерігаються. Також наголосили на тому, що вже розпочали розвідку з використанням броньованої техніки МО України, у разі відсутності небезпеки розпочнуть гасіння пожежі.

Загальна чисельність населення у м. Сватове складає 19 тис. 700 чоловік, у с. Міловатка  2 тис. 300 чоловік. У зоні ураження знаходяться 476 багатоповерхових та приватних житлових будинків, в яких проживає близько 6 тис. осіб. Станом на ранок з міста Сватове самостійно виїхало близько 5 тис. осіб.

Як зазначили у прес-службі рятувальників, рішенням виконуючого обв’язки керівника ОДА Клименка Ю.Ю. з найближчих до епіцентру пожежі будинків, лікувальних закладів провели евакуацію населення (близько 200 чол.) та розпочали загальну евакуацію населення з міста Сватове. З метою захисту організовано укриття 50% населення в найпростіших укриттях та спорудах подвійного призначення (підвальні приміщення).

До ліквідації надзвичайної ситуації всього залучено 898 чол. особового складу та 169 од. техніки.

На місці події створили штаб з ліквідації, до складу якого входять представники ДСНС, МВС, МО, МОЗ та органів місцевої влади.

Як уже повідомляє Львівський портал, вчора у місті Сватове на Луганщині загоірлися склади з боєприпасами.

Фото: epizod.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *