ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра козаки влаштують вечірку для маленьких львів’ян

|

У п’ятницю, 30 жовтня, у Львівській обласній бібліотеці для дітей відбудеться справжня дитяча «Козацька вечірка», за участю козаків Тараса Манюти (Тимчака) та Дмитра Сіроманця (Каднічанського). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

423593_3598304599633_1709831928_n

Ідея проведення віртуальної козацької експедиції традиційно зародилася після прочитання маленькими читачами книг цієї тематики, зокрема «Лицарське козацтво» видавництва «Віват». Бібліотека вже вдруге відгукнулася на бажання дітей, а також їхніх батьків, продовжити досліджувати ту тему, яка цікавить дітей, і створити творчо-ігровий та пізнавальний майданчик у бібліотеці.

Гості свята – Тарас та Дмитро – належать до військово-історичного клубу, що займається реконструкцією реєстрового козацтва війська гетьмана Богдана Хмельницького середини 17 століття. Невпинні мандрівники, дослідники і знавці історії поділяться своїми знаннями і уміннями.

На діток чекає захоплива мандрівка місцями бойової слави козаків, майстер-класи, вікторини. А ще гості покажуть, як одягалися козаки, що носили на поясі, яка в них була зброя. Дадуть лизнути пороху, потримати справжню стальну шаблю та справжній мушкет.

Батьки читачів бібліотеки матимуть можливість виступити у якості волонтерів і меценатів і допомогти зібрати пожертви на реабілітацію бійця, пораненого в АТО, який перебуває у Львівському госпіталі.

«Акція збору коштів – це не тільки допомога окремим бійцям, але і сприяння розвитку громадської свідомості та відчуття причетності до подій на Сході тих, хто зараз у більшій безпеці», – наголошує директор бібліотеки Лариса Лугова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *