ОСТАННІ НОВИНИ

Тонни українського сала ледь не опинилися у Росії

|

На Харківщині Служба безпеки України попередила спробу організації каналу контрабанди харчів з України до Російської Федерації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

сало

Перевалочна база, де накопичувалися і зберігалися продукти харчування, знаходилася на Сумщині. Потім частину продукції планували незаконно переправляти до Росії, а частину реалізувати в Україні.

Коли спроби переміщення товарів через сумську ділянку кордону виявилися невдалими, зловмисники намагалися вивезти продукцію до Росії через Харківщину. Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність контрабандистів на самому початку, коли вони з вантажем сала прямували до державного кордону. Супроводжуючі документи на вантаж були підробленими, також не було документів ветеринарної служби.

За матеріалами Управління СБ України у Харківській області розпочато кримінальне провадження за ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку в Україні (випуск на ринок України) небезпечної продукції) та ч. 1 ст. 358 (підроблення, документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток штампів) Кримінального кодексу України.

Незаконну продукцію загальною масою 20 тонн вилучено з обігу.

Фото: СБУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *