ОСТАННІ НОВИНИ

Референдум у Нідерландах по Україні призначили на 6 квітня

|

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС  на середу 6 квітня 2016 року, пише Європейська правда.

Про це йдеться на сайті Виборчої ради Нідерландів, передає Європейська правда.

Як зазначається, для голосування на референдумі виборець повинен мати громадянство Нідерландів, бути старшим 18 років і дієздатним.

«У разі явки щонайменше 30% на консультативному референдумі уряд повинен переглянути Угоду про асоціацію», – заявляли у Виборчій раді.

При цьому там наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру і його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Нагадаємо, суд у Нідерландах відхилив оскарження референдуму щодо Угоди про асоціацію.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС («Комітет громадян ЄС») і євроскептичного мозкового центру «Форум для демократії».

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *