ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова їде Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

|

У Львові  1 листопада стартує XII Мандрівний  міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

docudays_ua

Цієї  неділі  у Львові стартує  XII Мандрівний  міжнародний  фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA .  Фільмом – відкриття стане українська стрічка  «Медик іде останньою» (режисер – Світлана Шимко, Угорщина, Україна, 2014).  Фільм про лікаря -волонтера – Таню, яка була на передовій впродовж найкривавіших днів Майдану. Після припинення вогню вона лишається в Києві лікувати поранених. Тим часом неоголошена війна з Російською Федерацією починається на сході України. Таня знову мусить їхати на фронт.

Захід відбудеться у кінолекторії Національного  Музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького»  (вул. С. Бандери,1) о 13.00 год.

Заходи фестивалю об’єднані темою «Пропаганда», оскільки увага всіх українців прикута до війни на Сході, яку називають гібридною, бо розв’язана вона задовго до пострілів – у першу чергу, зброєю медіа та пропаганди. Тож під час фестивалю ми  будемо обговорювати цю тематику, дискутувати та спільно шукати шляхи виходу та/або подолання інформаційної війни.   Фестивальні заходи не даватимуть готових рішень, не вказуватимуть правильних чи не правильних шляхів.  Адже, в кожної людини є своє бачення, свої думки, ідеї  і тільки в дискусіях, аргументованих обговореннях  можуть виникнути якісь цікаві  актуальні рішення, бачення тощо. Тому наше головне завдання надати можливість  кожному поділитися своїм досвідом  та  поширити інформацію про цікаві  успішні історії  та напрацювання в правозахисному та громадському середовищі.

Загалом глядачі Мандрівного фестивалю побачать 40 найкращих документальних фільмів України та світу.

Також у рамках XII Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays Ua  у Львові пройдуть два майстер-класи із самозахисту для усіх бажаючих. Їх проведуть викладачі кафедри фізичної підготовки Львівського державного університету внутрішніх справ.

Разом із Мандрівним Docudays UA регіонами України подорожуватиме виставка світлин «Чуєш, брате?» відомого українського фотографа Олександра Глядєлова. В експозиції – чорно-білі фото, які розповідають про революцію та війну в Україні.

Фото: swedenabroad.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *