ОСТАННІ НОВИНИ

Україна піднялася на 13 позицій у рейтингу Doing Busine

|

Україна посіла 83 місце в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), піднявшись на 13 позицій. Про це свідчить оновлений рейтинг, який напередодні був опублікований на сайті Doing Business, пише Економічна правда.

Дослідження охоплює результати за друге півріччя 2014 року і перше півріччя 2015.

Виходячи з результатів, Україна посіла 83 позицію з 189 країн світу, і розташовується між Брунеєм і Саудівською Аравією.

Очолив рейтинг Сінгапур. На другому місці – Нова Зеланадія, на третьому – Данія. Замикають список Лівія і Еритрея – 188 і 189 місце відповідно.

У число країн, які в період з 2014 по 2015 року досягли найкращих результатів щодо поліпшення ведення бізнесу, увійшли Коста-Ріка, Уганда, Кенія, Кіпр, Мавританія, Узбекистан, Казахстан, Ямайка, Сенегал і Бенін.

У сукупності ці десять країн провели 39 регуляторних реформ, спрямованих на поліпшення підприємницького середовища.

Що стосується України, то країна другий рік поспіль зростає в рейтингу. У 2014 році Україна посіла 96 місце в рейтингу Doing Business, поліпшивши свої позиції на 16 пунктів.

Виходячи з результатів країн-сусідів, Росія в рейтингу піднялася на три позиції і опинилася на 51 місці. Білорусь погіршила результати, опустившись з 43 на 44 місце. Молдова також опустилася на три позиції – з 49 на 52 місце.

Поліпшила результат Польща, піднявшись з 28 на 25 місце.

Нагадаємо, чим вище позиція країни в рейтингу сприятливості умов ведення бізнесу, тим сприятливішим є підприємницький клімат для відкриття та функціонування підприємств.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна підніметься мінімум на 10 позицій у рейтингу Doing Business.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *