ОСТАННІ НОВИНИ

У період канікул зростає кількість правопорушень та ДТП, - правоохоронці

|

Міліція Львівщини нагадує: під час канікул за дітьми потрібно доглядати ретельніше. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

діти не вчаться в школах

Під час заходів «Канікули» працівники міліції виявляють дітей віком до 16 років, котрі перебувають на вулиці без супроводу дорослих та вчиняють адміністративні чи кримінальні правопорушення, а також перевіряють розважальні заклади та заклади громадського харчування.

Особливу увагу правоохоронці приділяють правопорушенням, що пов’язані з продажем неповнолітнім підакцизних товарів – тютюну та алкоголю. Винні у таких правопорушеннях, а це у першу чергу продавці та власники торгівельних закладів, притягуватимуться до відповідальності – аж до припинення діяльності торгівельних об’єктів.

Відповідно, працівники міліції виявлятимуть дітей, котрі розпивають спиртне або перебувають у стані алкогольного сп’яніння, а також займаються жебрацтвом. Батьки або особи, на котрих покладені обов’язки по вихованню та догляду за дітьми також будуть притягнуті до відповідальності у випадку невиконання ними цих обов’язків.

У випадку, коли встановити місце проживання дитини або відповідальних осіб за догляд за нею відразу не є можливим, на цей період часу дитина буде влаштована до соціально-реабілітаційного центру.

Як свідчить статистика, у період канікул зростає кількість правопорушень, скоєних дітьми, а також кількість дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх. Це пов’язано з тим, що діти не відвідують школи, мають менше обов’язків та більше вільного часу, тому частіше залишаються без догляду дорослих.

У зв’язку з цим працівники міліції Львівщини нагадують батькам: приділяйте більше уваги своїм дітям, знаходьте час на спілкування з ними. Ви повинні  знати з ким спілкується ваша дитина, чи не з’явились у неї шкідливі звички і таке інше. Пам’ятайте, лише спілкуючись з дитиною, пояснюючи їй правила поведінки, розповідаючи про небезпечні наслідки порушення закону, ви можете вберегти її від неприємностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *