ОСТАННІ НОВИНИ

Із Пісків вивозять уціліле майно

|

Військовослужбовці груп Цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України допомагають жителям населеного пункту Піски забрати речі з власних осель. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

20

13За даними відомства, на Донецькому напрямку триває робота груп ЦВС ЗС України із мирним населенням. 14Зокрема, у зв’язку з перемир’ям громадяни України, які проживали в населеному пункті Піски отримали можливість відвідати власні оселі та вивезти особисті речі. Як відомо, у результаті інтенсивних обстрілів цього населеного пункту раніше такої можливості люди не мали.

16За словами начальника однієї з груп ЦВС ЗС України майора Станіслава Юр’єва, робота в цьому напрямку триває вже більше місяця. За цей час 31 родина змогла вивезти свої речі. 17Втім, щоб потрапити до прифронтового міста людям необхідно пройти певні процедури та перевірки, адже Піски і сьогодні залишаються однією з найгарячіших точок в АТО.

«Перед тим як їхати сюди, ми завжди уточнюємо обстановку. Звичайно, що у разі обстрілів ми не можемо дозволити собі наражати мирних жителів на небезпеку. Більшість людей, які хочуть потрапити до власних осель, не були тут тривалий час. Тому, вони не знають у якому стані зараз знаходяться їхні будинки», – говорить офіцер.

18

Як відзначають військовослужбовці групи ЦВС, насамперед люди вивозять меблі, побутову техніку, документи, фотографії, теплі речі. Іншими словами все, що їм може знадобитися вже на новому місці проживання. Однак, бували і такі випадки, коли не було що вивозити, адже деякі квартири майже повністю знищенні в результаті обстрілів.

19«Ми допомагаємо людям не тільки винести та завантажити речі в автомобіль, у разі потреби також надаємо і транспортні засоби», – додав майор Станіслав Юр’єв.

Окрім цього, офіцери групи ЦВС ЗС України висловили вдячність місцевій жительці Людмилі Ведкал, за допомогу в організації цієї важливої роботи.

Фото: прес-центр АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *