ОСТАННІ НОВИНИ

Як львівські курсанти проходили військові навчання за стандартами АТО

|

За стандартами АТО проходять польові вишколи та навчання в Національній академії сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

unnamed

 

unnamed (1)

Нав’язана нашій державі гібридна війна внесла свої корективи не лише в життя звичайних українців. Змінились і стандарти та підходи до навчання і вишкілу майбутніх офіцерів. Чимало викладачів військової академії пройшли гарт війни на сході нашої держави. Власне там, на практиці бойових дій вони побачили всі недоліки у підготовці майбутніх офіцерів, що існували в військовій системі виховання та навчання.

unnamed (2)

«В АТО я був протягом двох місяців. Виконував обов’язки старшого офіцера реактивної батареї однієї з механізованих бригад, що стояла на передових рубежах нашої оборони. За досвідом бойових дій, в навчальний процес було інтегровано низку теоретичних і практичних вправ, які раніше або не застосовувались, або просто були незаслужено забуті. Якщо переходити на конкретику то от наприклад, раніше ми не навчали наших курсантів стрільби з міномету «Васильок» напівпрямим наведенням. Адже відповідно до попередніх стратегічних бачень війни це було недоцільно. Але, АТО показало, що цей міномет широко використовується власне так. І знищення ворожої живої сили та бойової техніки частіше за все відбувається саме з застосуванням такої тактики», – розповів старший викладач кафедри ракетних військ і артилерії майор Максим Бахмат.

unnamed (3)

Майбутніх командирів саперних підрозділів зараз навчають фахівці, що пройшли гарт Дебальцево та інших складних напрямів АТО. Власне ці фахівці неодноразово стикались з тим, що кремлівські найманці піднаглядні регулярним військам Росії, застосовували заборонені міжнародними конвенціями міни. Часто, нашим саперам доводилось стикатись з сучасними російськими мінами, пошук і ліквідація яких ускладнювалась тим, що росіяни в їх виробництві застосовували речовини на які не реагує більша кількість міношукачів.

unnamed (4)

 

Так само посилено, і з урахуванням досвіду антитерористичної операції ведеться і підготовка військових інженерних підрозділів. Власне тут на базі полігону навчального закладу створено ціле навчальне містечко, де майбутні командири інженерних підрозділів вчяться з підручних засобів за допомогою складної інженерної техніки створювати переправи, та інженерні загородження, долати та нищити перешкоди, що створює перед нашими військами східний ворог.

unnamed (5)

«Всі практичні заняття проводяться відповідно до курсу теоретичної підготовки. А потім вже допускаємо їх на техніку. До речі весь навчальний курс було скореговано відповідно до викликів, що поставила перед інженерними підрозділами гібридна війна. Зокрема, більше уваги приділяється організації та подоланню протитанкових інженерних загороджень, організації укриття  для наших підрозділів, тощо», – розповів полковник Михайло Івасюк.

Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *