ОСТАННІ НОВИНИ

Україні нагадують про вибори у Маріуполі, Красноармійську і Сватовому

|

У Європейському Союзі закликають провести вибори, які було зірвано у Маріуполі, Красноармійську і Сватовому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Представництва Європейського Союзу в Україні.

виборчі дільниці

Після торішніх президентських і парламентських виборів, місцеві вибори в Україні, що відбулися у неділю, стали ще одним важливим кроком у консолідації демократичного управління країни.

Як ідеться у попередньому звіті ОБСЄ/БДІПЛ, вибори були конкурентними, у цілому добре організованими, і кампанія загалом засвідчила шану демократичному процесу. Однак потрібні додаткові зусилля, аби зміцнити цілісність і суспільну довіру до виборчого процесу.

Спостерігачі наголосили, що вибори відбулися у проблемному політичному, економічному, гуманітарному і безпековому середовищі; воно характеризується незаконною анексією Кримського півострова Російською Федерацією і тимчасовим контролем частин територій Донецької і Луганської областей незаконними збройними угрупуваннями. Це унеможливило голосування у цих районах для понад 5 мільйонів виборців.

З безпекових причин проведення виборів на деяких територіях Донецької і Луганської областей, що контролюються українською владою, було неможливим. Окрім того, вибори не було проведено у Маріуполі, Красноармійську і Сватовому. Пріоритетом має стати проведення виборів у цих містах, аби гарантувати, що громадяни також можуть скористатися своїми виборчими правами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *