ОСТАННІ НОВИНИ

Україна представилау Мінську проект документа щодо виборів на Донбасі

|

Україна представила на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську проект документа, що регламентує застосування українських законів до місцевих виборів на не підконтрольних Києву територіях Донбасу. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік після засідання тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську у вівторок, пише УП.

«На пленарному засіданні тристоронньої комісії Україна представила концепцію проекту закону України – я цитую: «Про особливості застосування законів України під час проведення місцевих виборів на територіях ОРДО та ОРЛО», – сказав він.

Крім того, Сайдік заявив: «Політична робоча група провела перший раунд обміну (думками) щодо робочого документа, що стосується умов проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей і продовжила розробку елементів проекту місцевих виборів».

При цьому він вважає передчасним говорити про розбіжності сторін у питанні організації проведення місцевих виборів.

«Я не сказав би, що вони не можуть домовитися. Вони обговорюють, вони слухають експертів БДІПЛ. Тому рано говорити про те, що вони не можуть домовитися», – з заявив Сайдік, відповідаючи на запитання російського «Інтерфаксу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *